5 redenen om een huis aan de Costa Blanca te kopen

1) 300 dagen zon per jaar
Het kopen van een huis of appartement aan de Costa Blanca betekent dat u van meer dan 300 dagen zon per jaar kunt genieten. Met een gemiddelde temperatuur tussen 17ºC en 19ºC is dit gebied een favoriete plek voor diegenen die willen ontsnappen aan het koude weer en de zware regen. Of gewoon aan de grauwe grijze luchten waar weinig mensen echt vrolijk van worden, want naast de zon is vooral die blauwe lucht wel heel fijn voor een blij en opgewekt gevoel.

2) 218 km aan stranden
Is er een betere plek om van de zon te genieten dan op het strand? Met meer dan 218 km stranden en kleine baaien is Alicante de Spaanse provincie met het grootste aantal blauwe vlaggen, een hemelse enclave waarin u kunt genieten van een ontspannen wandeling op het zand, een verfrissende duik in de zee of een leuke andere watersport activiteit. Dat hoeft niet alleen hoogzomer maar kan aan de Costa Blanca het gehele jaar door! En voor wie nog steeds het zonnebaden een hobby is, hoe fijn is dat dat dit dan op zoveel plaatsen kan, ons advies is, doe het wel verstandig. . Wij zien nog steeds zoveel mensen komen (met name Engelsen) die met een in blanke huid hele dagen op het strand gaan liggen en zo rood als een kreeft er vandaan komen

3) Kwaliteit van het leven
De Costa Blanca is een van de gezondste plaatsen om volgens de WHO te leven. Bovendien is de levensverwachting van de Spanjaarden de op één na langste ter wereld, achter de Japanners, aldus de OESO. Spanje is door de Bloomberg 2019 Healtiest Country index uitgeroepen tot het gezondste land om in te wonen, o.a.de volgende factoren bekeken die invloed hebben op de gezondheid en levenskwaliteit van de inwoners, te weten:
Voedingspatroon, gezondheidszorg, levensverwachting, rookgedrag, overgewicht en milieu.
De hoge kwaliteit van de gezondheidszorg, waarbij 97,9% van de bevolking toegang heeft tot de openbare gezondheidsdiensten, draagt zeker bij aan een uitzonderlijk hoge kwaliteit van leven.


4) Kosten levensonderhoud zijn lager
Volgens de laatste gegevens van Eurostats is wonen in Spanje 10% goedkoper dan in de andere landen van de Europese Unie. Vooral autorijden en andere vervoersdiensten zijn gemiddeld 18% goedkoper zijn dan in de andere Europese landen, en ook het voedsel is 12% goedkoper. Aan de andere kant zijn elektriciteit, gas en water, allen minimaal 4% boven het gemiddelde en meubilair is 3% duurder. Neem daarbij in acht dat vooral tuinmeubilair iets wat bijna iedereen toch nodig heeft in Spanje echt een stuk duurder is dan in Nederland en België. Zal vast iets te maken hebben met vraag en aanbod. Hoewel het een toeristische omgeving is, zijn de vastgoedprijzen van Costa Blanca (zowel verkoop- als huurprijzen) een stuk lager dan in steden als Madrid, Barcelona of San Sebastián, waar het inkomen van een groot deel van het gezin gaat naar het betalen van de woonlasten.

5) Uitstekende infrastructuur
De Costa Blanca beschikt over een eersteklas communicatienetwerk waardoor het van overal ter wereld gemakkelijk te bereiken is. De internationale luchthaven El Altet in Alicante heeft regelmatige vluchten naar verschillende plaatsen in Europa en daar buiten. Van en naar Nederland en België heeft u in beide landen keuze uit verschillende luchthavens, en soms is voor beide zelfs Duitsland de goedkoopste en misschien ook wel snelste oplossing.
Vanaf daar is elke plek aan de Costa Blanca bereikbaar via de hoofdweg N323 of via de snelweg A7. Het Spaanse spoorwegnet is ook uitstekend dankzij de lange, moderne communicatieroutes. Rond Benidorm heeft u ook nog de mogelijkheid om de tram te nemen, en op steeds meer plaatsen en steeds frequenter rijden er bussen waardoor u ook met openbaar vervoer steeds gemakkelijker overal kan komen.
Mocht dit nu toch niet afdoende zijn, dan kunt u altijd nog een taxi nemen, ook deze zijn een stuk goedkoper dan in Nederland overigens.