Het klimaat in de Costa Blanca

Er is al veel over geschreven en dat gaan wij zeker ook nog uitgebreid doen, maar bewezen is dat het klimaat en dan met name aan de Costa Blanca, met het unieke micro klimaat, een zeer positief effect heeft op de lichamelijke gezondheid van mensen, net als op het humeur van mensen. Dat gemiddeld hier maar liefst 300 dagen in het jaar de zon schijnt, met een gemiddelde temperatuur van 18 graden zijn zeker 2 belangrijk redenen daarvan. Zachte, zeg maar “lenteachtige winters” en niet al te hete zomers, hoe fijn is dat?

Micro klimaat

De Costa Blanca heeft een uniek micro klimaat welke te danken is aan de lange niet al te hoge bergketen in het achterland beginnend bij Murcia welke helemaal loopt tot Denia. Met een hoogte van 1.000-1.500 meter boven NAP zijn deze komvormige bergtoppen niet al te hoog, maar hoog genoeg om als een soort katalysator te werken voor de weersinvloeden van zowel de het binnenland als vanuit de zee.

Invloed op fysieke gezondheid

Het wonen aan de Costa Blanca met het Micro klimaat en de zilte lucht aan de kust en rondom de zoutmeren heeft bewezen positieve invloed op mensen met niet alleen luchtwegproblemen, reumatische klachten, allerlei allergieën, maar ook voor mensen met huidproblemen zoals eczeem en psoriasis.

Invloed op mentale gezondheid

Zeker niet minder belangrijk want de mentale gezondheid versterkt ook de fysieke gezondheid en visa versa, voor bijna iedereen geldt dat het leven er nu eenmaal een stuk leuker en gezelliger uitziet wanneer u een mooie blauwe lucht en het zonnetje ziet. Hoe vaak krijgen wij niet vrienden of klanten aan de telefoon die zeggen dat ze het zo zat zijn om naar buiten te kijken en alleen maar die grijze lucht te zien. Terwijl u dan heerlijk in Spanje naar buiten kunt, met een prachtige blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Lekker een stuk wandelen, of fietsen en iets kan gaan drinken op een terrasje. Maar ook gewoon simpelweg op uw terras zitten met een lekker boek, of want denkt u ervan om heel het jaar door de mogelijkheid te hebben om de BBQ aan te steken. Ook de hond uitlaten in korte broek en op slippers en dus zonder paraplu of regenjas en dito laarzen is best een goede reden om een huis kopen in Spanje nu toch eens snel te gaan overwegen.

Het klimaat in de Costa Blanca is zeker een van de voornaamste redenen om een huis te kopen in Spanje, maar denkt u dan niet alleen aan het bakken op het strand maar gewoon bewust en verstandig te genieten van de zon en het heerlijke klimaat.

Geef een reactie