Locatie van uw Huis aan de Costa

Veel mensen willen aan het strand wonen ofwel 1ste  lijns, hoe mooi is dat, heerlijk met uitzicht over de zee, u stapt uw huis uit of het appartementsgebouw en steekt misschien nog de straat of de boulevard over en u staat met uw voeten in het zand.

Ooit was dit ook onze droom, en ons eerste huis in Spanje aan de Costa Blanca lag 1ste lijns. En ja wat hebben wij genoten van de opkomende zon in de ochtend en het uitzicht vanaf ons terras…zeker in de warme zomer. Echt geweldig, iedereen wilde bij ons komen BBQen en of borrelen.

Maar wat veel mensen vergeten, en wij zelf dus ook met de keuze voor ons eerste huis welke wij in de maand augustus betrokken, de warmste maand en dan ben je blij met ieder plekje schaduw, dat dit vaak in de winter heel koude huizen zijn.

Wanneer uw huis aan de Costa echt 1ste lijns ligt en u kunt genieten van de zonsopkomst en u niet op een hoek zit aan de zuidkant heeft u echt alleen in de ochtend zon, misschien nog soms in de voormiddag maar dat is het dan wel. Daarnaast merkt u ook veel meer van de wind, in de zomer wanneer het minder waait is dat heerlijk overigens maar in de winter kunt u hier wel extra kou of hinder van ondervinden. Maar goed, daar zijn prachtige oplossingen voor door een balkon of terras met glas dicht te maken en indien gewenst te openen wanneer het zo warm is in de zomer dat elk zuchtje wind een verademing is.

Wat ook een veel gebruikte term is, dat mensen in het leven…of in de roering willen zitten…omdat wanneer ze hier zijn ze wel een beetje drukte willen hebben. Veel mensen zijn helemaal in de vakantie stemming als ze op locatie naar een woning gaan kijken. Perfecte gevoel wanneer u ook een vakantie woning zoekt, hou dan vooral dat geval vast. Maar wanneer u op zoek bent naar een woning op (later) permanent te gaan wonen is het misschien goed om een te kijken naar of het leven en de roering gedurende het hele jaar wel zo fijn is.

Het nacht- en buitenleven gaat hier in de zomer tot de late uurtjes 7 dagen in de week door….Geweldig wanneer u op vakantie bent, maar wanneer u hier permanent woont en misschien zelfs ook nog wel werkt, is dat niet altijd wenselijk. Het is aan een goede makelaar om hierover aan u de juiste vragen stellen, om u na te denken wat het doel van uw te kopen woning is, en wanneer u dit voor permanente bewoning koopt, zijn de locatie behoeftes vaak toch anders.

Wij vragen altijd door, wanneer mensen zeggen leuk dichtbij alle faciliteiten, alles op loopafstand en het liefst zo dicht mogelijk bij de zee. Want wat voor 1 het strand of veel barretjes op loopafstand een vereiste is (en dan bedoel ik echt op loopafstand niet 5 kilometer), is voor de ander een natuurgebied  om fijn te kunnen wandelen of hardlopen of fietsen en voor de ander een Golfbaan of haven.

En zeker voor hier in Spanje geldt, locatie is 1, daarna gaan we op zoek naar de juiste woning. Eerst moet u op zoek gaan, juist omdat er veel meer buiten geleefd en genoten wordt, naar de plek waar u graag wilt zijn, dan komt het huis daarna echt wel. De makelaars van Huis aan de Costa begeleiden u graag in deze zoektocht en zoeken samen met u naar uw perfecte locatie en huis passend bij uw wensen en budget.

Geef een reactie