Spanje is het gezondste land ter wereld

Spanje is door de Bloomberg 2019 Healtiest Country index uitgeroepen tot het gezondste land om in te wonen. Met Italië op nummer 2, gevolgd door IJsland, Japan en Zwitserland.
Voor dit onderzoek werden in totaal  169 landen, o.a.de volgende factoren bekeken die invloed hebben op de gezondheid en levenskwaliteit van de inwoners, te weten:
Voedingspatroon, gezondheidszorg, levensverwachting, rookgedrag, overgewicht en milieu.

Zeer goede gezondheidszorg

En wat misschien wel mensen verbaast, is dat juist Spanje op de publieke gezondheidszorg heel hoog scoort. Deze gezondheidszorg is voor alle ingezetenen toegankelijk en wordt uitgevoerd door bijzonder vakkundige artsen, verpleegsters en andere specialisten. Daarnaast neemt jaarlijks in Spanje het aantal mensen dat sterft aan kanker en hart- en vaatziekten af.

Mediterrane dieet

Ook het mediterrane dieet heeft van grote invloed op de gezondheid, mede de reden dat zowel Spanje als Italië op nummer 1 en 2 staan.  Want uit meerdere onderzoeken is gebleken dat mensen die veel extra vierge olijfolie gebruiken, op bijvoorbeeld salades en veel (vette) vis en noten eten, minder kan hebben op hart- en vaatziekten dan mensen die bijvoorbeeld een vetarm dieet volgen.

Het relaxte buitenleven

Maar wat zeker ook een grote rol heeft gespeeld in deze ranking, dat het leven in Spanje zich zoveel meer buiten afspeelt, waardoor mensen veel meer ontspannen zijn. Gewoon in de winter genieten van wat in Nederland een mooie lente dag heeft, maar dan bijna de gehele winter door. Daar wordt iedereen meer ontspannen en rozig van, waardoor een echte Spaanse siësta op zijn tijd of misschien wel een dagelijkse op een vast tijdstip helemaal geen kwaad kan. Sowieso is gebleken dat mensen die vele buiten zijn, ’s nachts ook beter slapen.

Nederland en België stuk lager in ranking

Voor diegene die wil weten waar Nederland en België zich bevinden in deze index, dat is slechts de 15eplaats voor Nederland en België staat helaas pas op de 28ste plaats.  Als dat geen reden is om héél snel Huis kopen Spanje bij uw favorieten websites te zetten, en voor dit jaar misschien wel uw belangrijkste doel een huis kopen Spanje te maken weten wij het ook niet meer.

Geef een reactie