Voordeel van net iets uit de kust wonen in Spanje

Voor veel mensen is het een droom, een 1e lijns Huis aan de Costa, dus direct aan het strand/de zee. Dat is ook heerlijk en vaak prachtig maar helaas past dit niet bij ieder een in het budget want hoe dichter bij de zee, hoe hoger de prijs.

Daarnaast zijn er ook mensen die er de voorkeur aangeven om een huis te kopen in het Spaanse (binnen)land, maar niet al te ver van de kust. Zodat ze indien gewenst wel binnen een  kwartiertje naar de zee, het strand, en terrasje aan de boulevard of haven kunnen gaan.

De voordelen op een rij:

Lagere huizenprijzen, 5 – 25 kilometer landinwaarts liggen de prijzen voor huizen of appartementen vaak een heel stuk lager dan direct aan de kust. Wij durven gerust te stellen dat dit in de meeste gebieden gemiddeld zo’n 25% kan schelen.

Echte Spaanse leven, wanneer u nog echt het Spaanse leven wilt zien, beleven of er zelfs aan deelnemen, is het kopen van een huis iets meer het binnenland in, echt iets voor u. Hier kunt u tussen de middag nog een 3 of 4 gangen dagmenuutje eten voor € 9,00 zelfs inclusief een drankje. Hier ziet u nog rondom de stadskern de terrasjes met de echte Spanjaarden drinkend aan een wijntje of biertje (voor tussen de 1 en 2 euro) lekker kwebbelend of tijdens een kaart of ander spelletje. Maar ook de Spaanse feesten en gebruiken zult u hier veel makkelijker ervaren.

Meer ruimte, op veel plaatsen aan de Costa is zo’n beetje alles volgebouwd, sommige klanten die wij spreken zijn op zijn minst verbaasd van hetgeen er de afgelopen jaren is bijgebouwd. Woningen en appartementen worden steeds kleiner want de grond is schaars en dus duur. Wie bereid is om iets verder van de kust af te zitten, heeft vaak meer woning (met vaak die extra gewenste 3e slaapkamer) maar ook een grotere tuin of terras voor hetzelfde geld.

Rustiger, ook al kunnen de Spanjaarden aardig tetteren, daar bedoel ik simpelweg kletsen mee, alleen net iets harder, het is toch vaak een stuk rustiger iets het binnenland in. Geen dronken lallende (Engelse of Duitse) toeristen, want die hebben niks te zoeken in het binnenland. Misschien hoort u tijdens een belangrijke voetbalwedstrijd een paar Spanjaarden juichen of balen, of wat typisch uit de Spaanse muziekschool maar dat zorgt nu juist voor dat echte Spaanse gevoel.

Hier leert u Spaans, direct aan de kust willen veel obers en serveersters juist hun Engels oefenen. Zelfs wanneer u uw best doet om in het Spaans te bestellen, krijgt u antwoord in het Engels. Maar in het binnenland wordt het enorm op prijs gesteld als u probeert Spaans te spreken en zal iedere Spanjaard u met respect helpen uw Spaans te verbeteren.

Nieuwsgierig geworden wat wij u kunnen aanbieden in het binnenland? Kijk naar ons geweldige nieuwbouwproject met appartementen in Formentera del Seguramet een uniek hoog prijs/kwaliteitsniveau.

Geef een reactie